Schedule of Lectures at EHESS

Prof. Dr. Judith Beyer received a fellowship at the renowned "l'Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales" (EHESS) in Paris. Now the schedule of her lectures has been published.

Neue Mitarbeiterin in der AG Strauß

Wir begrüßen Anna Zamberlan ab 1. Oktober 2022 in der Arbeitsgruppe Soziologie mit Schwerpunkt Gender Studies als Akademische Mitarbeiterin.

Prof. Judith Beyer presents at the Sorbonne, Paris

On the occasion of the jurist Eugen Ehrlich’s centenary, Prof. Judith Beyer has been invited to present a paper at the Sorbonne in Paris. She will speak about "The law of others: Legal anthropology between pluralism, indigeneity and alterity“.

Vorstellung des Kurzfilms „Platz“

Die Studierenden des MA Ethnologie und Soziologie Jasper Killewald, Maika Brunn und Lothar Weller werden auf dem Ethnosymposium „Wahrheit(en), Lebenswelten und Realitäten – Seeing like an Anthropologist“ am 17.9. ihren Kurzfilm „Platz“ präsentieren.

New peer reviewed article on expert activism.

Judith Beyer has published a peer-reviewed article in the journal Dialectical Anthropology on "The common sense of expert activists: practitioners, scholars, and the problem of statelessness in Europe".

Ukrainian Summer Chapter III:

Am Montag, 29.August wird Thomas Hinz in der Veranstaltungsreihe Ukrainian Summer Ergebnisse einer Umfrage unter Studierenden aus Konstanz und Kiev vorstellen.